Представяне на том втори от документалната поредица „История на Сухопътни войски“

На 07.11. Военна академия бе домакин на представяне на том втори на „История на Сухопътните войски на България“. Създадена в съавторство на полк. о.з. доц. Д-р Станчо Станчев и доц. д-р Румен Николов в рамките на проекта „Историята на Сухопътните войски на България“, книгата предлага задълбочен прочит на значими исторически събития, белязали развитието на сухопътните ни войски след Първата световна война до края на Втората световна война.

За летопис от подобен мащаб не е достатъчна само прецизен изследователски труд. „Важно е да съумеем да съхраним спомена за събитията от българската военна история“, подчерта о.з. генерал-лейтенант Кирил Цветков, председател на „Асоциацията на Сухопътните войски в България“. Свое мнение сподели и началникът на щаба на Сухопътните войски на БА бригаден генерал Николай Караиванов, като заяви: „Благодаря на целия авторски колектив за продуктивния и отдаден труд и ценен краен резултат. Ще се радвам да се намерят инициатори, които да анализират събраното от вас, за да се поучим от опита на нашите предци и да го прилагаме във военно-образователната ни система“.

Виж още

Основен доклад на генерал-майор д-р Груди Ангелов на тема „Предизвикателствата пред ЕС и НАТО в контекста на радикализацията, тероризма и миграцията“ във връзка с международната научна конференция на Военна академия „Георги Стойков Раковски“ – 11-12 април 2018 г.