Военна академия „Г.С.Раковски” с участие на първата съвместна конференция от поредицата „Европа, която пази“

Военна академия „Г.С.Раковски” бе представена от професор Викенти Спасов от факултет „Командно-щабен“ на първата съвместна конференция от поредицата „Европа, която пази“. Събитието на тема „Каква е амбицията ни за Европа?“, организирано съвместно от посолството на Франция и ПанЕвропа България, се проведе на 19 януари от 17.00 ч. във Френския институт.

В обща лекция по темата взеха участие г-жа Натали Лоазо, министър по европейските въпроси на Франция и г-жа Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС. Модератор беше г-жа Гергана Паси, президент на ПанЕвропа България. Събитието уважиха над 120 души, включително посланици, депутати, ректори и представители на неправителствени организации.

Основната тема на докладите на г-жа Лоазо и г-жа Павлова беше „Европа – сигурна, стабилна и просперираща“. Голямо внимание беше обърнато на солидарността и сигурността на гражданите в ЕС. Не беше пропусната и темата за Западните Балкани и сътрудничеството между балканските държави, включително създаване на междууниверситетска мрежа. В двата доклада беше отбелязано развитието на революцията в кибертехнологиите.

Виж още

Основен доклад на генерал-майор д-р Груди Ангелов на тема „Предизвикателствата пред ЕС и НАТО в контекста на радикализацията, тероризма и миграцията“ във връзка с международната научна конференция на Военна академия „Георги Стойков Раковски“ – 11-12 април 2018 г.