ВАЖНА КРАЧКА ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА МИСЪЛ

 

генерал о.з. Златан Стойков
председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

ДО ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ГРУДИ АНГЕЛОВ

НАЧАЛНИК НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г.С. РАКОВСКИ“
И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕДАКЦИОННАТА КОЛЕГИЯ
НА СП. „БЪЛГАРСКА ВОЕННА МИСЪЛ“

Уважаеми господин генерал-майор,

Поласкан съм от възможността да Ви приветствам с поредната значима не само за армията, но и за цялата общественост инициатива. Възраждането на списание „Българска военна мисъл“ вече се превърна в новина. В днешно време всяко нещо, което държи будно народното съзнание, заслужава адмирации. Списание „Българска военна мисъл“ е доказало в годините назад, че може да държи факела в това отношение. Убеден съм, че след един немалък период на прекъсване то ще продължи своята родолюбива мисия.

Днес всяка трибуна, която дава възможност да се поставят проблемите на националната сигурност, отбраната и въоръжените сили, е необходима на българския народ. Много са забравените в годините издания, малко са възкръсналите. Във връзка с това са реални очакванията списание „Българска военна мисъл“ да се превърне в мост между славните времена от развитието на армията ни. Ще се радваме, ако на страниците му се върнат някои от материалите, които нашите деди са чели за полковете и дивизиите, за офицерите, подофицерите и войниците през войните за националното ни обединение.

Изразявам готовност с нашите опит, сили и възможности да съдействаме активно на страниците на списанието да бъдат поставени и разработени най-актуалните въпроси на отбранителната политика както у нас, така и зад граница. Подобни материали ще имат своята стойност с оглед на непрекъснато развиващата се среда на сигурност и променящата се роля на въоръжените сили. Те биха били в помощ на държавното, политическото и военното ръководство при подготовката на различни документи.

Като приветствам още веднъж тази важна крачка за развитието на българската военна мисъл, Ви пожелавам успех сред читателите.

Виж още

МЯСТО ЗА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКАТА И СВЕТОВНАТА МИСЪЛ В ОБЛАСТТА НА ВОЕННОТО ДЕЛО И СИГУРНОСТТА

генерал о.р.
Константин Попов

председател на Комисията по отбрана в 44-тото Народно събрание