Време за приготвяне: 35 минути

Ето какво ще ви е нужно:

100 гр. кашкавал
250 гр. биволско сирене
200 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода
150 мл. мазнина (олио, зехтин, разтопено масло, гхи)
1 с.л. чубрица
1/2 с.л. риган
400 гр. овесено брашно

 

Начин на приготвяне:

 

В голяма купа смесете всички съставки без брашното – сиренето трябва да бъде натрошено, а кашкавала настърган на ситно.
Разбъркайте хубаво всички съставки до хомогенна смес с помощта на дървена лъжица или миксер и започнете да добавяте малко постепенно брашното. Ще се получи меко тесто, което е хубаво да оставите в хладилник за 10 минути да стегне.
След това с мокри ръце направете малки топчета и ги натиснете с ръце, като оформите формата по ваш избор. Печем задължително върху хартия за печене около 15-20 минути на 220 С.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *