Новата рецепта в блога ни е за Бяла торта Гараш, дело на кулинарния блогър и фотограф Габриела Цулин. Приготвя се лесно и се хапва без угризения, а всички продукти ще намериш в магазин Натурал – онлайн или на място.
Бялата торта Гараш е с удивителен вкус и е с инстаграмабъл визия. Ще се радваме да я приготвиш и да ни споделиш резултата, като ни тагнеш в поста си във Фейсбук или Инстаграм, а ние ще ти подарим код за 18% отстъпка за пазаруване в магазин Натурал.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 белтъка
200 грама пресни орехи
100 грама еритритол
250 грама кокосова паста
80 грама кето бял шоколад
шам фъстък за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснете ореховите ядки във вода за 4-5 часа, за да ги активирате.
След това ги запечете за кратко във фурната и ги смелете до образуването на брашно. Аз оставих няколко цели парченца.
Разбийте белтъците с малко от еритритола (около 20 грама) до образуване на гъста пяна.
Добавете ореховото брашно към разбититебелтъци на части като разбърквате със силиконова бъркалка, за да не спада обема на белтъците.
Върху хартия за печене оформете четири кръга и разпределете сместа върху кръговете.
Образуват се тънки кръгли блатове.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7-8 минути.
След това извадете блатовета от фурната и ги оставете да изстинат напълно.
Пригответе крема през това време като разтопите кокосовата паста, но не до такава степен, че да се втечни напълно.
Използвайте съд за темпериране на шоколад, на котлона.
Добавете и начупеният на парченца кето бял шоколад.
След като кокосовата паста и белият шоколад се разтопят, добавете еритритола при непрекъснато бъркане.
Сложете сместа в хладилник за 15-20 минути, за да стегне, но не напълно, защото стяга бързо и ще се наложи да я разтопявате отново ако се втвърди прекалено много.
Сложете един блат в плоска чиния, а отгоре намажете с крем, след това втори блат, отново крем и така докато продуктите свършат.
Завършете с крем и поръсете със смлян шам фъстък.
Сложете в хладилник, за да стегне.
Приятен апетит!